АВК-5 3.5.3

розміщено в: АВК-5 | 0

У програмному комплексі АВК-5 редакції 3.5.3 передбачено наступне:

1. У нормативно-довідковій інформації (НДІ) додані:

1.1 СОУ-Н ЕЕ 05.606:2017 «Норми часу на ремонт основного і допоміжного гідроенергетичного обладнання. Дністровська ГАЕС. Електричний цех», в новій редакції, змінений наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України №470 від 29.11.2019р. (пошуковий образ ТГ10).
1.2 СОУ-Н ЕЕ 05.840:2007 «Норми часу на ремонт і технічне обслуговування електричних мереж. Енергетичний нагляд та енергозбутова діяльність. Метрологія», в новій редакції, змінений наказом Міністерства енергетики та захисту довкілля України №280 від 28.04.2020р. (пошуковий образ ТР11).
1.3 ВБН Д.2.2- 33151242-001-05 «Ресурсні елементні кошторисні норми на будівельні та ремонтні-будівельні роботи. Прокладання поліетиленових труб типу «Spiro» в каналізаційних колекторах. Зварювання стиків поліетиленових труб типу «Spiro» внутрішнім діаметром 1200 мм. Облицювання плоских бетонних поверхонь поліетиленовими листами типу ПЕ-80.. Зварювання стиків листів типу ПЕ-80. Розкроювання листів. Влаштування і розбирання комплексу механізмів для протягування труб внутрішнім діаметром 1200 мм, розроблений для УКБ ПАТ «АК «Київводоканал». Нормам присвоєний пошуковий образ ВК.

2. Внесені чинні показники для розрахунку розміру коштів на покриття додаткових витрат, пов’язаних з інфляційними процесами у відповідності до Постанови КМУ від 29.07.2020 №671 (витрата П145).
Крім того, на чисельні прохання Користувачів, до складу витрати доданий вбудований розрахунок, орієнтований на визначення лімітів зазначених коштів у випадку, коли дані щодо термінів будівництва ще не визначені. Для запуску такого розрахунку достатньо активізувати у Главі 13 витрату П145, при цьому у витраті мають бути відсутні ознака «Кошторисного розрахунку» або задні явно вартісні показники.

3. При редагуванні ресурсів у складі позиції-робота передбачено два нових пункти:
3.1 Зміна машини на іншу з зіставленням вартісних показників.
3.2 Заміна машин на ручний труд з зіставленням вартісних показників.
У розділ Довідка доданий опис виконання вищезазначених пунктів, який може викликатися безпосередньо із екранів при виконанні заміни.

4. Надана можливість встановлювати ознаку на позицію-робота «демонтаж». Зазначена дія виконується подібно до вибору певної «Бібліотечної поправки». При встановленій ознаці «демонтаж» автоматично:
– приймаються відповідні значення окремих числових параметрів позиції;
– у полі «обґрунтування» зазначається інформація щодо прийнятих коефіцієнтів;
– до найменування позиції додається текст «Демонтаж» (може бути відкоригований).

5. Передбачена можливість формування файлу OUTBOX у форматі XML. Формат та опис файлу наведений у розділі Довідка. Крім того передбачена можливість керування складом інформації, яка буде винесена до файлу.

6. Реалізовано виведення класифікатора заміни ресурсів у текстовий файл.

7. До переліку інформації, яка відображається при редагуванні ресурсів норми (Ф130) додані:
– вартість окремо взятого ресурсу на одиницю виміру норми (додатково до вартості на весь об’єм позиції);
– вартість на одиницю виміру та на об’єм позиції по розділу «Матеріали» та розділу «Машини та механізми»;
– інформація щодо кількості та вартості енергоносіїв та мастильних матеріалів від машин 2 частини, вартість яких враховується у складі прямих витрат.

8. Для будов по типу П (Прибуток від собівартості) передбачена можливість вносити значення індивідуальної заробітної плати для позицій локальних кошторисів на рівні будови в екрані «Розцінки робот». Передбачено занесення значення індивідуальної заробітної плати при копіюванні розцінки у регіон.
Крім того вихідний документ «Підсумкова відомість розцінок робіт» доповнений Інформацією щодо значення заробітної плати у складі розцінки.

9. При формуванні описів документів Користувача передбачено:
9.1 До переліку реквізитів локального кошторису додані показники для визначення 1 та 3 блоків ЗВВ.
9.2 Передбачена можливість змінювати запропонований розробниками перелік елементів будови із яких формується опис документів Користувача. Для цього в сервісе «Переліку вихідних документів Користувача» доданий пункт «Редагування каталогу структурних елементів будови», де можна:
– виконати переміщення рядків в межах списку;
– відкоригувати найменування та ідентифікатор реквізиту.

10. При виконані переносу із підсистеми Підрядник до підсистеми Договірна ціна передбачена можливість відмовитися від перенесення позицій з нульовим об’ємом.

11. В Цінах ресурсів будови:
11.1 Режим фільтрації переліку матеріалів та устаткування «з нульовою ціною» поширюється як на відпускні, так і на кошторисні ціни.
11.2 При коригуванні ціни виділеної групи ресурсів надана можливість вносити або відмовитися від існуючого обґрунтування ціни;
11.3 Передбачена можливість встановлювати єдиний ідентифікатор для визначення транспортної складової за усередненими показниками для виділеної групи матеріалів або устаткування.

12. Підсумкова відомість ресурсів доповнена довідковою інформацією щодо кількості будівельного мусора та ґрунту, які передбачені у локальних кошторисах.

13. Реалізовані побажання та пропозиції Користувачів, які були залишені на форумі сайту розробників: http://avk5.forum24.ru/